We leven in een maatschappij vol veranderingen. Er zijn vele vraagstukken waar we oplossingen voor zoeken. Het ecoplein is niet zo zeer een oplossing, maar een creatief proces van mensen die op zoek zijn naar oplossingen. Wij geloven dat het creatieve proces een ontwikkeling met vallen en opstaan mag zijn. Daardoor blijft het creatief en blijven we groeien en leren. Voor ons is dat de enige weg naar verandering.

Wij wensen vooruitgang voor mens, dier, natuur en maatschappij. Wij geloven in een fijne samenleving waar mensen in staat zijn hun eigen verantwoordelijkheid te dragen voor hun gezondheid en welzijn, die van anderen en alles om hun heen. Wij geloven dat dit in ieder van ons aanwezig is. Dit is geen einddoel maar een proces waarbij ontwikkeling, leren en luisteren naar elkaar een grote rol speelt. Wij hopen mensen hierin te kunnen inspireren, begeleiden en informeren.

Onze droom is een platform te zijn voor mensen die vanuit hun eigenheid op een positieve manier willen bijdrage aan een betere samenleving. Wij werken graag samen met mensen die hun eigen innovatieve ideeën met handen, hart, voeten en brein op het ecoplein willen uitdragen. Zij ondersteunen onze missie.

Wij zij een team van 7 personen. Wij zijn op dit moment op onderzoek wat wij allemaal kunnen doen om dit plan te realiseren. Daar komt bij kijken dat we ons in verschillende onderwerpen verdiepen, gesprekken met gemeente en nog meer, gesprekken met mensen die ons zijn voorgegaan, in gesprek met mensen die mogelijk in de toekomst willen aansluiten of van onze diensten gebruik willen maken.

Het ecoplein zal ondersteunt worden door een stichting die speciaal voor het ecoplein in het leven is geroepen. De stichting ondersteunt de opbouw. Het ecoplein zelf wordt een coöperatie van samenwerkende organisaties.
Met dank aan Abby Mitchell voor het aanbieden van een aantal foto's.

Privacy verklaring